Direct naar de inhoud.

Voetbal | De LOK voetbalt voortaan met het rugnummer 59

MUSSELKANAAL – Of volgend seizoen de gemeentelijke derby tussen Musselkanaal en Sportclub Stadskanaal op het programma staat, is nog even afwachten. Stadskanaal is bijna kampioen van de zondag vierde klasse D en Musselkanaal gaat zich vrij eenvoudig handhaven in de zondag derde klasse D.

door Paul Abrahams

Het is vrijwel zeker dat Musselkanaal opnieuw een verzoek indient bij de KNVB om weer in de Drentse klasse D te mogen voetballen. “Dat bevalt ons prima”, laat wedstrijdsecretaris Bert ten Hoff van Musselkanaal desgevraagd weten. “Bovendien spelen we derby’s tegen onze buren Valthermond, Titan en CEC. Dat zijn goede dagen voor de penningmeester. Hoewel we komend seizoen één derby minder spelen. Want Valthermond wordt kampioen of Titan.”

“Natuurlijk hoop ik van harte dat de kraker tegen Sportclub Stadskanaal komend seizoen weer wordt gespeeld”, vervolgt Ten Hoff. “Dan hebben we de eerste zes punten in de knip. Maar dan moet Stadskanaal wel worden ingedeeld in ‘onze’ klasse.”

Bijzonder voetbalshirt

De inwoner van Musselkanaal draagt al sinds jaar en dag het shirt van Musselkanaal op zondag. Tot vorige week speelde hij in het vijfde team van Musselkanaal als vleugelverdediger met nummer drie de ene na de andere aanvaller uit de wedstrijd. Op techniek en op karakter. Sinds kort draagt hij een shirt met het rugnummer 59. Niet omdat de selectie van het vijfde elftal enorm is uitgebreid, maar omdat hij 59 jaar is geworden. Op het shirt is ook de tekst De LOK afgedrukt. Bert heeft zijn bijnaam te danken aan zijn jarenlange inspanningen als bevlogen sportverslaggever voor de Lokale Omroep Kanaalstreek (LOK), de voorganger van RTV Stadskanaal.

Bron: www.kanaalstreek.nl