Direct naar de inhoud.

Voetbal | Gasselternijveen ruilt met Gieterveen

GASSELTERNIJVEEN De voetbalclubs Gasselternijveen en Gieterveen hebben van plek geruild. Gasselternijveen speelt nu in de Groningse vijfde klasse E en Gieterveen verkast naar de Drentse vijfde klasse F.

door Paul Abrahams

“We hadden bij de KNVB aangegeven dat we graag in de Groningse klasse wilden voetballen”, vertelt trainer Roeland Deuring van Gasselternijveen. “Dat verzoek is afgewezen. Gieterveen wilde daarentegen juist in de Drentse klasse voetballen en werd ingedeeld in de Groningse klasse. Na overleg hebben beide besturen alsnog een brief naar de KNVB gestuurd. En met succes. Gasselternijveen blij, Gieterveen blij.”

Gasselternijveen is als enige Drentse club een vreemde eend in de Groningse klasse. Geen Kanaalstreek derby’s tegen Buinen, Buinerveen, GKC, EEC en Roswinkel, maar wel derby’s tegen onder meer SPW uit Stadskanaal.

“Het is natuurlijk jammer van die derby’s , maar toch ben ik blij dat we komend seizoen tegen dertien Groningse ploegen spelen. Wat betreft de afstanden: de meeste tegenstanders voetballen om de hoek. Bovendien is het ook fijn om weer nieuwe gezichten in het veld te zien.”

Bron: www.kanaalstreek.nl