Direct naar de inhoud.

Voetbal | Sportclub Stadskanaal kan komend weekend promoveren

STADSKANAAL – Tegen het enige team waaraan het dit seizoen punten verloor, in Weerdinge eindigde het duel in 1-1, deed Sportclub Stadskanaal wat het moest doen. Namelijk winnen.

door Arie Weits

Daardoor kan het vlaggenschip van de vereniging promotie naar de derde klasse tijdens het paasweekeinde al veilig stellen. Twee derby’s staan er voor de Pagebewoners op het programma. Zaterdag komt buurman Alteveer op bezoek en paasmaandag vindt de topper tegen FC Ter Apel ’96 plaats.

Een hele zwerm aan spelers die de voetbalvereniging ooit verliet, daalde afgelopen zomer weer neer op het kunstgrasveld van Sportclub Stadskanaal. Allemaal spelers die hun sporen in de jaren daarvoor op een hoger niveau al hadden verdiend. Des te knapper is het dat Martijn van der Goot zich na de winterstop ontwikkelde tot basisspeler in het elftal van Rick Slor. “Dit is mijn eerste jaar bij de selectie”, vertelt de 19-jarige middenvelder. “Vorig seizoen heb ik af en toe al meegedaan, maar dit is mijn eerste hele seizoen. Voor de winter speelde ik voornamelijk in het tweede. Ik moest toch even wennen aan het seniorenvoetbal.

Tijdens ons trainingskamp in Turkije heb ik mijn kans gepakt. Robert Pals en Roy Feiken verlieten door stage en verhuizing de club en ik draaide een goed trainingskamp. Samen met Hidde Jan Hidding vorm ik het verdedigende blok op het middenveld. Duels aangaan, ballen afpakken en de zijkanten inspelen. Dat is in het kort mijn taak. Ik leer echt enorm veel van Rick Slor, die ik een absolute toptrainer vind. Kleine dingen zoals beter vrijlopen en het verdedigend positie kiezen heb ik nu beter onder de knie. Verder houdt hij ons, ondanks dat het dit seizoen zo makkelijk gaat altijd 100 procent scherp.”

Dat Stadskanaal met al die versterkingen kampioen zou worden stond bij voorbaat vast. Het komende weekend kan rechtstreekse promotie afgedwongen worden. “Wij zijn al een tijdje aan het aftellen”, verklapt Van der Goot. “Wanneer is het feestje? We treffen met Alteveer en Ter Apel echter niet de eenvoudigste tegenstanders. Trainer René Nijgh van Alteveer kent ons natuurlijk door en door en zal vast iets bedenken om te proberen van ons te winnen.

Thuis wonnen wij wel van Ter Apel, maar stonden we lange tijd achter. Gelukkig speelt Ter Apel ook op kunstgras. Wij trainen en spelen altijd op kunstgras en dan is het af en toe wel wennen als je op een knollentuin moet spelen. Het gaat dit seizoen inderdaad wel erg makkelijk. Eigenlijk hou ik van wat meer uitdaging. Ik heb dan ook genoten van de oefenwedstrijden die wij in de winter speelden tegen hoger spelende clubs. Zelf wil ik met Stadskanaal graag hogerop. Ik speel hier vanaf mijn vijfde en ga beslist niet weg”, klinkt het stellig uit de mond van de student bedrijfseconomie.

Bron: www.kanaalstreek.nl