Direct naar de inhoud.

Wandelen of fietsen langs ateliers in Westerwolde

Wandelen of fietsen langs ateliers in Westerwolde

Op zaterdag 5 en zondag 6 augustus vindt de elfde editie plaats van het evenement atelierroute De Beetse-Ter Borg.

Van tien uur ‘s morgens tot vijf uur ‘s middags kan het publiek het werk van kunstenaars bekijken. Op verschillende locaties zijn terrassen ingericht waar het goed toeven is. Tevens kan op enkele plekken geluisterd worden naar live muziek. De toegang is gratis.

De route langs de kunstenaars in het prachtige Westerwolde heeft een lengte van ongeveer zeven kilometer en is bij uitstek geschikt om te wandelen of te fietsen.

In het openluchttheater De Barkhoorn in Sellingen is elk uur een preview te zien van het theaterstuk ‘Geertje Gepkea Trenning, prinses van Veele’ te zien.

Deze grenzeloos verwende vrouw, die op haar veertigste jaar het zeer omvangrijke boerenbedrijf van haar ouders erfde en wiens leven bol stond van vele gerechtelijke processen, stierf in 2011 een eenzame dood. Veel mensen in Westerwolde kennen de geschiedenis van Geertje. Na de vele publicaties en een boek, brengt de theatergroep in augustus het verhaal onder regie van Hannie Dubbelman op de planken van het openluchttheater.

U wilt informatie over de route en over de deelnemende kunstenaars? Kijk dan even op de website www.atelierroute-debeetse-ter borg.nl

Artikel is geplaatst door Paul Abrahams