Direct naar de inhoud.

Wandelvierdaagse Stadskanaal rekent op tweeduizend deelnemers

STADSKANAAL – Het gaat goed met de inschrijvingen voor de wandelvierdaagse in Stadskanaal. Het organisatiecomité hoopt dat volgende week zo’n tweeduizend namen op de lijst staan.

door Paul Abrahams

“We liggen goed op schema”, glundert Michel Karsten van Stichting Activiteiten Stadskanaal die sinds 2003 het evenement voor z’n rekening neemt. “Zoals elk jaar doen de meeste wandelaars mee aan het onderdeel vijf kilometer. Daarnaast kan een keuze worden gemaakt uit de afstanden tien en vijftien kilometer.”

De wandelvierdaagse is dit jaar van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juni. Vele maanden geleden is al begonnen met de voorbereidingen. “Er moet altijd veel gebeuren”, weet de ondernemer uit Ter Apel die op 1 juli een kwart eeuw de speciaalzaak Sunsweet aan de Europalaan in Stadskanaal runt. “Dat heb je het over onder meer het aanvragen van de vergunningen, het regelen van de vele tientallen vrijwilligers inclusief de verkeersregelaars en het vastleggen van de muziekverenigingen die aanwezig zijn tijdens de feestelijke intocht.

We houden altijd rekening met wandelevenementen in de regio. Zo vis je niet in dezelfde vijver voor wat betreft bijvoorbeeld het contracteren van muziekverenigingen. Dit jaar hebben we zes korpsen uitgenodigd. Amicitia uit Musselkanaal, Crescendo uit Stadskanaal, St. Cecilia uit Elp, Fortissimo uit Coevorden, DOS uit Ulrum en Prins Hendrik uit Scheemda zorgen tijdens de laatste etappe voor extra sfeer en gezelligheid op weg naar de finish. veel deelnemers zijn dan ook verkleed. Dat maakt het allemaal nog feestelijker.”

Karsten en de vele tientallen vrijwillige medewerkers vinden het nog steeds leuk om elk jaar de wandelvierdaagse te houden. “Het is veel werk, maar je krijgt er ook veel voor terug. Al die vrolijke gezichten, dat geeft telkens een goed gevoel. En de inspanningen worden uiteindelijk beloond. Tweeduizend deelnemers aan de start, dat is niet verkeerd.”

U wilt meer informatie over de wandelvierdaagse in Stadskanaal? Kijk dan even op de website www.avond4daagsestadskanaal.nl

 

Bron: www.kanaalstreek.nl