Direct naar de inhoud.

Wereldrestaurant Stadskanaal vestigt zich in leegstaande winkels


Gisteren om 16:56 uur

STADSKANAAL – Samen met familie, vrienden of collega’s een culinaire reis door verschillende landen maken? Dat kan over enkele maanden ook in Stadskanaal.

In juli/augustus opent namelijk het Wereldrestaurant Stadskanaal zijn deur.

“Ik heb vorig jaar een bezoek gebracht aan het gemeentehuis om te informeren naar de mogelijkheden om een wereldrestaurant te beginnen in Stadskanaal”, vertelt Chih She Hu. “Niet veel later werd ik door een ambtenaar gebeld met de suggestie om contact op te nemen met de projectontwikkelaar van de panden waar ooit onder meer Scheer & Foppen, Bentex, Shoeby, Zeeman en Ziengs Schoenen waren gevestigd.”

Hu heeft er niet veel gras over laten groeien. Begin januari is de ingrijpende verbouwing van het winkelcomplex pal tegenover het theater Geert Teis van start gegaan. Het slopen is achter de rug, de periode van opbouwen is inmiddels begonnen.

“Het restaurant biedt straks plek aan minimaal 600 gasten en ook is ruimte gereserveerd voor een speelparadijs voor de kinderen”, vervolgt Hu die heel tevreden is over de locatie. “We hebben de beschikking over meer dan voldoende gratis parkeerplaatsen op loopafstand.”

De Chinese familie runt ook restaurants in plaatsen als Franeker, Zaandam, Rijperkerk, Opeinde en Schagerbrug. “We hechten veel waarde aan lekker eten, gezelligheid en betaalbare prijzen,” benadrukt Hu terwijl hij een korte rondleiding geeft door het pand waar flink wordt getimmerd en gezaagd.

Invulling leegstaande winkels en tientallen banen

De komst van het Wereldrestaurant is een opsteker voor Stadskanaal. Niet alleen worden tal van leegstaande winkelpanden in het centrum in één keer weer ingevuld, het restaurant biedt ook werkgelegenheid.

“We hebben enkele tientallen mensen nodig om allerhande werkzaamheden te verrichten”, weet Hu. “Van bediening tot keukenpersoneel. Nu al komen tijdens de verbouwing mensen binnen om te informeren naar de mogelijkheden om te werken in ons wereldrestaurant.”

Belangstellenden kunnen altijd even een mail sturen naar info@wokpaleisfryslan.nl

Paul Abrahams