Direct naar de inhoud.

Wethouder Peter Gelling opent Fietscity Flip

Wethouder Peter Gelling opent Fietscity Flip in Stadskanaal

STADSKANAAL – Maandagmorgen 10.00 uur. In het pand van Fietscity Flip wordt hard gewerkt. Zaterdagmorgen om tien uur is de officiële opening door wethouder Peter Gelling.

door Paul Abrahams

“Alles is op tijd klaar”, benadrukt Flip de Jonge. “De muren zijn geschilderd, de belettering is aangebracht, de vloer is gelegd, de stellingen zijn opgebouwd en in de komende dagen wordt de inventaris geplaatst. We hebben gekozen voor een industriële uitstraling, we zijn heel erg tevreden over het resultaat. We kunnen eerlijk gezegd niet wachten om de winkel te laten zien.”

De 45-jarige inwoner van Stadskanaal heeft van alles gedaan om de kost te verdienen. Zo stond hij op de loonlijst van onder (veel) meer Op=Op Voordeelshop, Q&S, Van Gansewinkel en Rijperda Verhuur. “Mijn grote wens was altijd om een eigen zaak te beginnen. Een half jaar geleden is het roer omgegooid. De kans om met de franchiseorganisatie Fietscity in zee te gaan, heb ik met beide handen aangegrepen. Er zijn nu twaalf winkels, maar het aantal winkels wordt in de loop der tijd flink uitgebreid. In de afgelopen maanden hebben we verschillende leegstaande panden in het centrum van Stadskanaal bekeken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het pand aan het Menistenplein 7. Een mooie locatie met een oppervlakte van 160 vierkante meter in hartje Stadskanaal en wat ook zeker heeft meegespeeld: de aanwezigheid van veel enthousiaste ondernemers aan het plein die met elkaar de schouders eronder willen zetten om het plein een ingrijpende facelift te geven.”

Achter de balie prijkt een prachtige afbeelding van de vader van Flip. Geposeerd voor een oude Mercedes bus, waar de tekst ‘rijwielen en bromfietsen’ op staat. Flip heeft het blijkbaar niet van een vreemde. Zijn vader was fietsenmaker bij Ezinga in Stadskanaal. Vanaf jongs af aan sleutelde hij al aan fietsen. Althans het was eerder in opdracht van zijn vader. “Als je je eigen fiets ‘sloopt’ mag je ‘m ook weer repareren”, aldus de woorden van zijn vader. En zo ontstond de liefde voor het vak. Fietsen is voor Flip altijd een sport gebleven en hij droomde stiekem in de schuur tussen de fietsen van zijn eigen winkel in de tweewielerbranche.

Leuke acties

Zaterdag 29 april wordt de winkel officieel om tien uur ‘s morgens geopend door wethouder Peter Gelling. “We hebben veel leuke acties en voor de eerste 25 kopende klanten ligt een leuke goodiebag klaar”, vertelt Flip. “Daarnaast kun je op deze dag profiteren van 25 procent korting op alle accessoires. En koop je een fiets voor 25 mei dan maak je kans om je aankoopbedrag terug te winnen. Met het rad van fortuin maak je kans op een hoge korting of een mooi cadeau.”

Over Fietscity

Fietscity biedt een kwalitatief hoogwaardig en compleet assortiment fietsen en klanten kunnen terecht voor allerhande onderdelen en accessoires. De winkel beschikt vanzelfsprekend ook over een reparatie- en onderhoudsservice.