Direct naar de inhoud.

Wie-wat-waar-middag

Wie-wat-waar-middag in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 11 december houdt het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal een Wie-Wat-Waar-middag.

Tijdens deze activiteit, die zo langzamerhand een vast onderdeel geworden is van het activiteitenprogramma in het SHC, wordt de hulp van het publiek ingeroepen om te helpen bij het beschrijven van foto’s waarvan niet bekend is wat er op staat. Het levert meestal veel nieuwe bruikbare informatie op.

De collectie van het Streekhistorisch Centrum bevat bijna 30.000 foto’s. Sinds 2008 is deze collectie ook via internet te doorzoeken om ze toegankelijk te maken voor geïnteresseerden. Hiervoor is het erg belangrijk dat er goed vermeld wordt wat er op een foto te zien is. Vrijwilligers van het Streekhistorisch Centrum zijn daar wekelijks mee bezig.

Er zijn echter ook veel foto’s, met name van gebeurtenissen, waarvan niet bekend is wat er precies is afgebeeld. Het is dan niet mogelijk een dergelijke foto goed te beschrijven en te plaatsen. Daarom wordt op deze middag aan de bezoekers gevraagd eens goed naar deze foto’s te kijken en te helpen bij het beantwoorden van vragen als: wie staat er op de foto afgebeeld? Welke gebeurtenis is er vastgelegd? Wanneer en waar is de foto gemaakt?

Het gaat daarbij om heel oude maar ook recentere foto’s, globaal tussen de 70 en 10 jaar oud. Er zijn veel groepsfoto’s bij, vaak van verenigingen en huldigingen. We hopen dan ook op veel belangstelling van mensen die bijvoorbeeld bij een sportclub actief zijn geweest die deze foto’s kunnen plaatsen.

De entree bedraagt deze middag drie euro, de normale entree tot het museum waar momenteel de tentoonstelling ‘Robuust en Degelijk, meubelfabriek Knicos’ en de wisselexpositie met kleding uit de eigen collectie te zien is; donateurs hebben gratis toegang.

Voor meer informatie: 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl