Direct naar de inhoud.

Zonsverduistering | Gratis eclipsbril bij Pearle in Stadskanaal

STADSKANAAL – Op vrijdag 20 maart vindt een zonsverduistering plaats. Ook in Nederland kunnen we deze gedeeltelijk waarnemen.

Het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering kan echter ernstige schade aan je ogen veroorzaken. Pearle Opticiens Stadskanaal geeft daarom gratis eclipsbrillen weg. In heel Nederland worden 200.000 eclipsbrillen weggegeven. Zo lang de voorraad strekt.

Kinderoogarts Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam ondersteunt de landelijke actie van Pearle van harte: “Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering zeer belangrijk. Kijk je zonder eclipsbril op naar de zonsverduistering dan kan de straling uit het zonlicht acute verblinding veroorzaken en de ogen ernstig beschadigen. Kinderogen zijn zeer gevoelig voor zonlicht: de ogen zijn nog niet volledig ontwikkeld en bevatten minder pigmenten. Zet kinderen tijdens het kijken naar de zonsverduistering dan ook een eclipsbril op. Een gewone zonnebril is zeker niet voldoende!”

Bron: www.kanaalstreek.nl