Direct naar de inhoud.

ZPC Stadskanaal de beste in Hoogezand

STADSKANAAL –  ZPC Stadskanaal eindigde 27 juni als eerste in het eindklassement wat hen de fam. Broekman Bokaal opleverde.

Er werd in 3 sessies gezwommen waar maar liefst 25 gouden, 17 zilveren en 3 bronzen medailles binnen werden gesleept. De jongste deelnemers in de leeftijd 6 jaar, Xander Boets en Lyanne Pathuis haalden beide twee gouden medailles, zowel op de 50 meter rugslag als de 50 meter vrije slag. Bij de meisjes 8 jaar veroverde Marit Post twee gouden en twee zilveren medailles. Bij de jongens 9 jaar werd Vincent Banus een keer eerste en een keer tweede. Ruben de Jonge sleepte een bronzen medaille in de wacht in deze leeftijdscategorie. De oudste twee van de ochtendsessie waren Sterre-Marit Drok en Jesper Boets. Sterre won een keer goud en een keer zilver en Jesper haalde van beide eentje extra namelijk twee goud en twee zilver.

Bij de middagsessie was er op de 50 meter vlinderslag goud voor Manon Post. Elise Bentlage zwom naar zilver. Op de 50 meter schoolslag was er goud voor Sanne Kloezen en zilver voor Esmee Kloezen, Manon Post en Elise Bentlage. Bij de 50 rugcrawl werden de meeste medailles gescoord. Goud was er voor Eline Pathuis, Sanne Kloezen en Eveline Bleeker. Zilver voor Manon Post en Elise Bentlage. Alinda Wezel behaalde een mooie bronzen plak. Als laatste was de 50 meter vrijeslag aan de beurt. Er werd drie keer goud gehaald en wel door Eline Pathuis, Esmee Kloezen en Elise Bentlage. Zilver was er voor Sanne Kloezen en brons voor Manon Post.

In de avondsessie deden er nog vier zwemmers mee. Ook hier werden veel goede tijden en medailles binnen gehaald. Tim Hatzmann zwom naar drie keer goud, Max Pathuis naar twee keer goud en een keer zilver. Miranda Jonkman won een gouden en twee zilveren medailles en Jin-Tae van Gennip sleepte een gouden en twee zilveren plakken binnen.

 

Bron: www.kanaalstreek.nl